Αθώως ο Ψωμιάδης για την πολύκροτη υπόθεση της λίμνης Κορώνειας«Καυτό και κρύο» για τον εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής ΜακεδονίαςΠαναγιώτη Ψωμιάδη
ο οποίος από τη μια πλευρά αθωώθηκε για την πολύκροτη υπόθεση της λίμνης Κορώνειας και από την άλλη λόγω της απεργίας δικαστών και δικηγόρων παρατείνεται η αγωνία του για την υπόθεση της αργίας του, υπόθεση που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στον Συμβούλιο της Επικρατείας και θα μετατεθεί σε νέα ημερομηνία.
Η αθώωση για την Κορώνεια
Με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 72 (του ΠΔ 30/96) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ο Π. Ψωμιάδης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια για την καθυστερημένη συγκρότηση κοινών κλιμακίων ελέγχου για τον επανέλεγχο των ορίων εκπομπής των βιομηχανιών που διαθέτουν απόβλητα στη λίμνη Κορώνεια και για τη μείωση των προστίμων που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Ψωμιάδης: «Η αλήθεια θα λάμψει για πάντα»
Μετά την απαλλαγή του, ο Π. Ψωμιάδης τόνισε ότι «μία ακόμη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου από τους γνωστούς κύκλους κατέπεσε. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε μια εξαιρετικά σημαντική αθωωτική απόφαση, με την οποία βάζει φραγμό στην ποινικοποίηση της διοίκησης, την ώρα που κάποιοι πολιτεύονται εδώ και χρόνια με τη μέθοδο των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων που στηρίζονται σε ψέματα και συκοφαντίες. Ο λαός τους έχει δώσει πολλές φορές την απάντησή τους. Η αλήθεια θα λάμψει για τα πάντα».
Εν Αρείω Πάγω...
Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αργία του Π. Ψωμιάδη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων θα οριστεί νέα δικάσιμος. Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένει την απόφαση για την έκπτωσή του ή μη από το αξίωμα προκειμένου να «απευθυνθεί στο λαό» και να πει τις όποιες αποφάσεις του.
Εσωκομματικά-τοπικά βέλη
Πολλοί εκτιμούν ότι ο ετοιμάζει ηρωική έξοδο από τη Ν.Δ, κάτι που ενισχύθηκε από την επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα στον πρόεδρο της Διοικούσας Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Ως γνωστόν ο εν αργία περιφερειάρχης κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο της Διοικούσας ότι ήταν ένας από εκείνους που εισηγήθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά να αποφύγει να τον συναντήσει κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.
Έκπληκτα τα στελέχη της Διοικούσας άκουσαν τον Π. Ψωμιάδη να κατηγορεί τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο πως δεν είναι άξιος για την κομματική θέση που κατέχει και πως πρέπει να παραιτηθεί. «Είσαστε πρώτα Πολιτική Άνοιξη και μετά ΝΔ», φώναζε στρέφοντας τα πυρά του εμμέσως κατά του Αντώνη Σαμαρά και άμεσα κατά του Στράτου Σιμόπουλου, που συμμετείχε στη Διοικούσα.