Τέσσερις ΠΑΕ της Β' Εθνικής κατηγορίας προτείνουν στη SUPER LEAGUE πρωτάθλημα με 18 ομάδες

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ, του Πανσερραϊκού, της Δόξα Δράμας και του Λεβαδειακού, που βρέθηκαν στο Δ.Σ. του συναιτερισμού την Τρίτη, έριξαν στο τραπέζι την πρόταση των 18 ομάδων

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τον ΚΑΠ αλλά και ούτε από την προκύρηξη της Σούπερ Λίγκας να γίνει μεσούσης της σεζόν, η διοργανώτρια αποφάσισε να απευθύνει σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ, προκειμένου να υιοθετηθεί στην πράξη το πλάνο των 18 ομάδων.
Να τονίσουμε πως ο Κώστας Πηλαδάκης ήταν αυτός που είχε την ιδέα για αύξηση των ομάδων της Λίγκας από 16 σε 18 και επισημανε πως με αυτό τον τρόπο θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή απ’ όλους και μάλιστα αποφασίστηκε ότι δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μόνο για τη φετινή σεζόν δηλαδή, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι οι νομικοί που βρέθηκαν στο συμβούλιο της Λίγκας εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το θέμα, καθώς όπως είπαν θα παρουσιαστούν πολλοί… σκόπελοι (θέσεις θα διεκδικήσουν και οι ομάδες που τέλειωσαν το πρωτάθλημα κάτω από τον Λεβαδειακό και την Δόξα).
Πλέον αναμένεται να δούμε αν η ΕΠΟ… ανάψει το “πράσινο φως”, το ΔΣ της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη. Γι’ αυτό την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο ΔΣ στη Λίγκας, προκειμένου να προχωρήσουν το πλάνο.
Αναφορά έγινε επίσης και στην υπόθεση των “στημένων” αγώνων. Μάλιστα, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τους δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, για να συζητήσουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:
“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00
Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών”.