Πλέον δεν ξέρουν τι τους γίνετε - Έκαναν επιστράτευση για τα σκουπίδια σε οδηγούς και οχήματα...από προσωπικό τι έγινε ;

stratiotikoaporimatoforo 300x186 «Επιστράτευση» στη μάχη των σκουπιδιών
Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η «επιστράτευση» που αποφάσισε η κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η αποκομιδή των δεκάδων χιλιάδων τόνων απορριμμάτων
που βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
Κι αυτό, γιατί καταρχήν στην πρώτη απόφαση έγινε λάθος και επιστρατεύθηκαν μόνον οι οδηγοί και τα απορριμματοφόρα και όχι το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων (δηλαδή, και οι εργάτες καθαριότητας), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να γίνει αποκομιδή


Μάλιστα, το λάθος επιχειρήθηκε να διορθωθεί με χθεσινή δεύτερη, συμπληρωματική απόφαση στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων της Αττικής, ενώ η πολιτική «επιστράτευση» διευρύνεται (με το σωστό τρόπο, πλέον) και στη Θεσσαλονίκη.
Tα τρία λάθη που προηγήθηκαν
Μόνο που τώρα είναι πλέον αργά!  Κι αυτό γιατί η επιστράτευση μόνο των οδηγών και των απορριμματοφόρων ήταν το... τέταρτο λάθος της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί:
1)     Η προαναγγελία της «επιστράτευσης», με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος στους εργαζομένους στην καθαριότητα με τη βοήθεια των συνδικαλιστών  να εξαφανιστούν ώστε να μην παραλάβουν ποτέ το ατομικό φύλλο επίδοσης.
Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν σε δήμους της Αττικής να υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες ειδοποιούν τους εργαζόμενους σε περίπτωση που αντιληφθούν  κάτι ύποπτο να κινείται (βλ. περιπολικό να επιχειρεί να επιδώσει τα ατομικά φύλλα).
2)     Η παντελής έλλειψη προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων στους οποίους έπρεπε επιδοθούν τα ατομικά φύλλα.
Οι δήμαρχοι δεν είχαν ειδοποιηθεί, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουν αυτές τις καταστάσεις σήμερα λόγω της απεργίας, ενώ κανείς δε σκέφτηκε εγκαίρως ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σχετικές καταστάσεις που έχουν αποστείλει οι δήμοι στο ΚΕΠΥΟ προκειμένου να λειτουργήσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
3)     Η «επιστράτευση» αποφασίστηκε τη στιγμή που όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα βρίσκεται επί διήμερο στο κέντρο της Αθήνας και το μόνο που δε θα είναι σε θέση όχι να κάνει αλλά ούτε καν να σκεφθεί θα είναι η επίδοση στους απεργούς των ατομικών φύλλων.