Dan Wheldon - Έφυγε μόλις 33 χρόνων


 

Μια σύγκρουση που δυστυχώς, ήταν μοιραία για τον Dan Wheldon, δις πρωταθλητή του Indianapolis 500
Το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 33 του χρόνια. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Το αυτοκίνητό του έφυγε από την πίστα, πέταξε πάνω από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και καρφώθηκε στον τοίχο. Ο Βρετανός οδηγός σκοτώθηκε, γράφοντας το όνομά του στη «μαύρη λίστα» εκείνων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην πίστα.
Ο Wheldon μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο University Medical Center του Λας Βέγκας, αλλά οι γιατροί δε μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Το μοιραίο ανακοινώθηκε στους συναδέλφους του, περίπου 2 ώρες μετά το θάνατο του. Από την καραμπόλα που δημιουργήθηκε, τραυματίστηκαν ακόμη τρεις οδηγοί, μεταξύ τους και ο διεκδικητής του τίτλου Will Power.
«Ήταν σαν μια σκηνή βγαλμένη από ταινία που προσπαθούν όλοι να κάνουν τα πάντα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα συντρίμμια ήταν παντού σε όλη την πίστα, μπορούσες να μυρίσεις τον καπνό, να δεις τα μεγάλα σύννεφα στο πίσω μέρος κατ ‘ευθείαν από το αυτοκίνητό σου. Υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι της πυρκαγιάς που εμείς οδηγούσαμε γύρω από αυτό. Μπορούσες να δεις τα αυτοκίνητα διάσπαρτα μέσα στην πίστα», δήλωσε η οδηγός Danica Patrick.

clevelandleader.com