Ο στρατός...για τα σκουπίδια

Άμεση αποκομιδή σκουπιδιών από τα ευπαθή σημεία ζητούν οι δήμαρχοι Αθηνών και Αμαρουσίου, ενώ απευθύνουν έκκληση για παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Βλέπει τον στρατό σαν λύση, ο Γ. Καμίνης


Έκκληση στους εργαζομένους στους δήμους να μαζέψουν τα απορρίμματα από τα ευπαθή σημεία της πόλης απηύθυνε μέσω της εκπομπής ΣΚΑΪ Γραμμή ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
"Οι εργαζόμενοι δεν μαζεύουν σήμερα ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα διακυβεύεται η δημόσια υγεία ας πρυτανεύσει η κοινή λογική" τόνισε σε δραματικούς τόνους, αναφέροντας μάλιστα ότι "το μόνο που απομένει είναι ο στρατός".
"Εγώ ήμουν ο πρώτος δήμαρχος που στις 7 του μηνός απέστειλα έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη για το ΧΥΤΑ Φυλής γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία" σημείωσε ο δήμαρχος Αθήνων.
"Κάθε ημέρα βγάζαμε 53 απορριμματοφόρα και καθαρίζαμε σκουπίδια σε νοσοκομεία και σχολεία. Σήμερα δεν καθαρίζουν ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα. Έχουν υποχρέωση να το κάνουν εκ του νόμου με προσωπικό ασφαλείας εφόσον έχουν κηρύξει απεργία. Μόνο εγώ προσέφυγα στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας", ανέφερε.
Έκανε δε, λόγο για παράνομη και καταχρηστική απεργία.
Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε επίσης ότι "ουδείς πληρώθηκε, ουδείς πρόκειται να πληρωθεί που δεν δούλεψε".
Δήλωσε επίσης ότι αν χρειαστεί θα καταργήσει τον οργανισμό καθαριότητας του Δήμου.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνοντας ότι "το θέμα είναι να μη λειτουργείς σαν οδοστρωτήρας τα βάζουν με μία τάξη φτωχών που ζητούν να επιβιώσουν. Ας το πουν απλά θέλω να φέρω ιδιωτικές εταιρείες στην αποκομιδή".
"Το ΑΣΕΠ δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν οι ορισμένοι χρόνου, δεν υπάρχει τίποτε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε ότι "δεν είμαστε αριθμητική ούτε αριθμοί. Πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές περίοδοι και διατάξεις", ενώ διερωτήθηκε πού θα πετάξουν οι Δήμοι τα σκουπίδια που θα μαζέψουν.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οδηγούνται σε απόγνωση και στην πείνα. Οι εργαζόμενοι πάνε στα 450 και 500 ευρώ το μήνα.
Στο μεταξύ, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ. Στην περιοχή υπάρχουν τη Δευτέρα εκτεταμένες δυνάμεις της αστυνομίας.
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας.