Επίσκεψη Χίλαρι στο Αφγανιστάν

Χ.Κλίντον: Ενάντια στο  «στολίσκο ελευθερίας» για τη Γάζα 
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έφτασε αργά απόψε στο Αφγανιστάν όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, σε άλλο ένα σταθμό της περιοδείας της σε χώρες της Μέσης Ανατολής


Στη Καμπούλ θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, και άλλους παράγοντες, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Στην ατζέντα θα βρεθεί η μετάβαση του ελέγχου της ασφάλειας στη χώρα από τις αμερικανικές δυνάμεις στον αφγανικό στρατό. Η μετάβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά ως το 2014.

Επιπλέον αναμένεται να τεθούν θέματα στρατηγικών σχέσεων ΗΠΑ και Αφγανιστάν αλλά και Αφγανιστάν-Πακιστάν που έχουν επιδεινωθεί μετά τη δολοφονία συμβούλου του Καρζάι για την οποία Αφγανοί αξιωματούχοι (αλλά όχι ο πρόεδρος) έδειξαν ευθέως προς το Πακιστάν.

Η υπουργός, πρόσθεσαν, θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες στο πλευρό του Αφγανιστάν για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης για την κατάσταση της χώρα».

Την Τρίτη η Χίλαρι Κλίντον επισκέφτηκε τη Λιβύη για να εκφράσει την στήριξη της στη νέα ηγεσία της χώρας που βρίσκεται μόλις ένα βήμα από το να έχει τον πλήρη έλεγχο της χώρας.