Νέα Δημοκρατία - «Το μόνο που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι «η κατάρρευση των εσόδων, η διάλυση του φορολογικού συστήματος και τα μηδενικά αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής»

«Η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος με τίτλο λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης προβλέπει έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής Πάταξη που υπόσχεται εδώ και δύο χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και άρα πρόκειται για άλλη μια απόπειρα κοινωνικής εξαπάτησης».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και την συγκεκριμένη τροπολογία, ο κ. Βρούτσης σχολιάζει ότι «αποτελεί το ‘κερασάκι στην τούρτα’ σε ένα νομοσχέδιο που στον πυρήνα του περιλαμβάνει εκτός των άλλων ακραίες μορφές υπερφορολόγησης χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και πολύτεκνων και έκτακτες εισφορές, ως αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής που απέτυχε την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάταξη της οικονομίας».

Η ίδια ανακοίνωση παραθέτει στοιχεία με στόχο να στηρίξει την άποψη που δηλώνεται πως το μόνο που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι «η κατάρρευση των εσόδων, η διάλυση του φορολογικού συστήματος και τα μηδενικά αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής».