Σ. Παπαθεμελής - “αγωνία για το ποια και πόση Ελλάδα θα έχουμε αύριο”

Από την “αγωνία για το ποια και πόση Ελλάδα θα έχουμε αύριο” ξεκινάει πρωτοβουλία του Στέλιου Παπαθεμελή να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι “πρόσωπα και πυρήνες απεξαρτημένοι από τα κατεστημένα κόμματα
και διατεθειμένοι να συμπράξουν σε ένα Μέτωπο Σωτηρίας της Πατρίδας”!

Μάλιστα, σκοπός του κ. Παπαθεμελή, προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, είναι, όπως ανακοίνωσε, η σύμπραξη “σε ένα κατ’ αρχήν εκλογικό σχήμα με άμεση επιδίωξη την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τρόικα”.
Συντονιστής του διαλόγου ανέλαβε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ηλίας Σταμπολιάδης
Στην σχετική επιστολή του κ. Παπαθεμελή υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
*Η χρεωκοπία του πολιτικού μας συστήματος, είναι κραυγαλέα. Κουρασμένο, στραπατσαρισμένο και ανήμπορο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την έξοδο από την Κρίση. Αυτοί που μας οδήγησαν εκεί, οι κυβερνώντες, οι Μνημονιακοί εταίροι τους και οι δια της αδρανείας αναγκαίοι συνεργοί τους δεν μπορούν να μας βγάλουν από κει.
*Εξαιρετικά μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο ποσοστό του λαού μας «αποτάσσεται» τα κατεστημένα κόμματα. Οργίζεται, αγανακτεί, ψάχνει και ψάχνεται. Επιθυμεί να βρει το δρόμο της απελευθέρωσής του, την οδό της Ελευθερίας και της κοινωνικά δίκαιης Ανάπτυξης. Πολλοί αγανακτούν και εξεγείρονται, άλλοι δρουν ατομικά, άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συσπειρώσεις.
*Όσοι απεξαρτημένοι απ’ τα κατεστημένα κόμματα αγωνιούν με «ποθούμενο» τη σωτηρία της πατρίδας και το κοινό καλό, πρέπει να αναλάβουν  την ευθύνη Εξόδου από το σημερινό τέλμα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ απευθύνει, σε όλους όσους ενδιαφέρονται, αγωνιούν και αγωνίζονται για το κοινό καλό, πρόσκληση για ένα ειλικρινή και από καρδιάς διάλογο με στόχο μια ευρύτερη συσπείρωση, ενάντια στην παρακμή και την απειλούμενη καταστροφή της πατρίδας.
Οι δυνάμεις του Καλού στον κόσμο κατατρύχονται από ένα δομικό μειονέκτημα, σε αντίθεση προς τις δυνάμεις του Κακού που συντονίζονται και συλλογικοποιούνται γι’ αυτό και επικρατούν, οι δυνάμεις του Καλού δρουν κατακερματισμένες και ασυντόνιστες. Και ως τέτοιες ηττώνται.
Είναι ώρα οι δυνάμεις του Καλού να βρουν το δρόμο της ενοποίησής τους, επιλέγει στην έκκλησή του ο Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης.