Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες

Χωρίς εντάσεις πέρασε η νύχτα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, όπου από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι σε δήμους,
προκειμένου να μην επιτρέψουν τη ρίψη σκουπιδιών από τις τρεις ιδιωτικές εταιρείες, στις οποίες η κυβέρνηση ανέθεσε χτες την αποκομιδή των απορριμμάτων. Από το πρωί έχει ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από νοσοκομεία και σχολεία ενώ στις 11.00 οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ – ΟΤΑ, θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Οι διαδηλωτές, που είχαν οχυρωθεί από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στους χώρους του ΧΥΤΑ Φυλής και αρνούνταν να αποχωρήσουν, προειδοποίησαν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα απορριμματοφόρο, ωστόσο, τη νύχτα, άφησαν μερικά -που δεν ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία- τα οποία μάζεψαν απορρίμματα από σχολεία και νοσοκομεία, να εισέλθουν στο ΧΥΤΑ.
Στις 11.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ήδη εξαγγείλει δύο 48ωρες απεργίες από σήμερα και συμμετοχή στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 του μηνός.
Σημειώνεται πως χτες, το θερμόμετρο στο ΧΥΤΑ Φυλής ανέβηκε αρκετά, μετά την εντολή εφαρμογής της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναθέσει το έργο αποκομιδής σε 3 ιδιωτικές εταιρείες. Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ (με διακριτικό τίτλο Helesi) την Alpha Green ABEE και την Περιβαλλοντική Μεταφορική A.Ε..
Τα απορριμματοφόρα ξεκίνησαν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλωντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή του Mega εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι θα συνδράμουν, ώστε να πρυτανεύσει η λογική προς όφελος της κοινωνίας και της προστασίας των πολιτών.