Πούτιν - ''Βάλτε παντελόνια και σώστε την Ελλάδα'' - ''Λύση εδώ και τώρα'' - ''Καμία τραπεζική κρίση''

Να επιδείξουν ανδρεία κάλεσε τους ηγέτες της Ευρώπης ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Λύση εδώ και τώρα

«Το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 – 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το «σηκώσει» η ευρωζώνη» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Σε τελική ανάλυση η διάσωση της Ελλάδας είναι ωφέλιμη για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «γιατί κάτι πρέπει να γίνει», αλλά και γιατί οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη «έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, κατά την άποψή του, οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι «τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα».

«Καμία τραπεζική κρίση»

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στο μέγεθος της κρίσης, τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι τραγική.
«Δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε οποιεσδήποτε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα»