"Αποχή από συναλλαγές" - ''Για μια εβδομάδα δεν ταΐζουμε το «τέρας» που μας δυναστεύει'' 20 με 26 Οκτωβρίου


 Η ομάδα "Αποχή από συναλλαγές" αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, προς αποχή για το διάστημα 20 - 26 Οκτωβρίου από κάθε οικονομική συναλλαγή
Όπως αναφέρουν στο προφίλ τους στο facebook, "αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν κινηθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά, η φωνή μας θα ακουστεί πάνω από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ΜΑΤ, τις τράπεζες, την Άγκελα, τα χρηματιστήρια".
"Από πού θα έχουν να εισπράξουν φόρους και τόκους αν δε γίνουν συναλλαγές; Ακούγεται δύσκολο αλλά αν το σκεφτούμε καλά, είναι πανεύκολο", σημειώνουν.





Όπως υποστηρίζουν, η μοναδική δικαιολογία για να να μην ανταποκριθεί κανείς, είναι "το να μη συμφωνήσουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα".
Ως εκ τούτου καλούν όλους τους Έλληνες, να συμμετάσχουν στο επταήμερο Αποχής από Συναλλαγές. "Ούτε ένα ευρώ να μην βγει από το πορτοφόλι μας από τις 20 έως και τις 26 Οκτώβρη".
Η ανακοίνωση:
"Για μια εβδομάδα δεν ταΐζουμε το «τέρας» που μας δυναστεύει. Τράπεζες, χρηματιστήρια, αγορές, πουλημένες κυβερνήσεις, εταιριοκρατία... Τρέφονται μόνο με χρήμα που ΕΜΕΙΣ παράγουμε,ΕΜΕΙΣ διακινούμε.
Αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν κινηθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά, η φωνή μας θα ακουστεί πάνω από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ΜΑΤ, τις τράπεζες, την Άγκελα, τα χρηματιστήρια.
* Από τρόφιμα καταναλώνουμε μόνο ότι έχει ήδη το σπίτι μας.
Εάν μας τελειώσει, κάτι το δανειζόμαστε.
* Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Όποιος μπορεί ας χρησιμοποιήσει ΜΜΜ και εννοείται ότι εκεί δεν θα πληρώσει εισιτήριο
* Κρατάμε τη βενζίνη μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις.
* Δεν βγαίνουμε για καφέ- ποτό σε μαγαζιά, το καλύτερο μπαρ είναι το σπίτι μας με όμορφη παρέα!
* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε καμία περίπτωση δεν αδειάζουμε το σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα μια ημέρα πριν και σαφώς ούτε μετά από αυτήν την εβδομάδα αλλά σιγά σιγά μέχρι τότε. Ο σκοπός είναι να μη δημιουργηθεί μαζικός τζίρος στην αγορά αυτές τιςημέρες. Το αντίθετο, δεν βοηθά το στόχο.
* Τι αγοράζουμε:Το θέμα είναι να μην αγοράσουμε τίποτα.
Αν ωστόσο προκύψουνανάγκες, στο χέρι και στη συνείδηση του καθένα μας είναι το ποιες θα κρίνει ότι είναι άκρως απαραίτητες.
Σε αυτήν την περίπτωση προτιμάμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς μας.
* Εννοείται ότι δεν πληρώνουμε κανένα λογαριασμό αυτές τις ημέρες. Για 5 εργάσιμες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες, δάνεια κλπ.
Κανένας μας δεν θα πάθει τίποτα αν δεν καταναλώσει για λίγες μέρες. Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κινδυνέψουμε, και το κυριότερο δεν θα παρανομήσουμε. Αντίθετα θα τους δείξουμε τη δύναμη μας",  αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους