Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού καταγράφεται σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου με εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
Ωστόσο το πρωί θα σημειωθεί παγετός τοπικά στα βόρεια.
Αναλυτικότερα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με ανέμους βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια του νομού 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.
Αρχικά τοπικές νεφώσεις εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 14 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναπτύσσονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση θα επέλθει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά το πρωί θα εμφανιστεί παγετός.
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 20 βαθμών Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Εύβοια και τις Σποράδες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών το πρωί, αλλά και βαθμιαία βελτίωση. Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 18 βαθμών Κελσίου.
Τοπικές νεφώσεις αναπτύσσονται αρχικά σε Κυκλάδες και Κρήτη με πρόσκαιρες κατά τόπους βροχές, αλλά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 19 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα βόρεια 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 20 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα βρεθεί 4-5 βαθμούς χαμηλότερα.