Κύπρος - Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν στη διαδικασία γεώτρησης από τη Noble EnergyΠροβλήματα φαίνεται να παρουσιάζονται στη διαδικασία γεώτρησης από τη Noble Energy στο τεμάχιο "Αφροδίτη", σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ισραηλινών Μέσων Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, το γεωτρύπανο χτύπησε σε εστίες νερού και αερίου και έτσι η διαδικασία της γεώτρησης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα καθυστερήσει για ένα μήνα και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Νοεμβρίου 2011.

Ισραηλινά ΜΜΕ γράφουν ότι παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις γεωτρήσεις στο τεμάχιο Λεβιάθαν 2, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ισραηλινή γεώτρηση.

Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι εάν είναι βάσιμες οι πληροφορίες κυπριακών εφημερίδων ότι φυσαλίδες φυσικού αερίου εντοπίστηκαν σε βάθος 2200 μέτρων δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι καλό σημάδι. Επικαλούμενοι επιστήμονες που συμμετέχουν στην όλη επιχείρηση, οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και αποτυχία της επιχείρησης εξόρυξης.

Κυβερνητικοί παράγοντες στη Λευκωσία διαψεύδουν ωστόσο τα ισραηλινά δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι η εξόρυξη προχωρεί κανονικά και χωρίς καθυστέρηση.