Διαδικτυακή καμπάνια της LG Electronics Ελλάς...για την ενίσχυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

«Κάθε μήνυμα μετράει», είναι ο τίτλος της νέας διαδικτυακής καμπάνιας της LG Electronics Ελλάς, που στοχεύει στην ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
(ΓΧΣ) – Médecins Sans Frontières (MSF) για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.everymessagecounts.gr/, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στα υποσιτισμένα παιδιά, που μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους. Ειδικότερα, για κάθε μήνυμα που υποβάλλεται στην ιστοσελίδα, η LG Electronics Ελλάς θα προσφέρει ένα ημερήσιο γεύμα, συνεισφέροντας στην παγκόσμια δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την παροχή πολύτιμης επισιτιστικής βοήθειας.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν το συντομότερο δυνατόν περισσότερα από 10.000 μηνύματα, για την άμεση βελτίωση της παρεχόμενης βοήθειας σε υποσιτισμένα παιδιά. Η συγκεκριμένη καμπάνια, αποτελεί συνέχεια της χορηγίας της LG στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με τίτλο «Τα Υποσιτισμένα Παιδιά Ζητούν την Προσοχή μας» (www.starvedforattention.org) και της γενικότερης προσπάθειας για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι περίπου 195 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού, ενώ ετησίως 5 εκατομμύρια από αυτά χάνουν τη ζωή τους. Η πρωτοβουλία της LG έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, καθώς οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ακόμα τεράστια επισιτιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Σομαλία και η οποία απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Μέχρι σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εντάξει περισσότερα από 38.000 παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες μητέρες στα επισιτιστικά τους προγράμματα στη Σομαλία, την Κένυα και την Αιθιοπία.
Την ίδια στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν την παγκόσμια δράση τους κατά του παιδικού υποσιτισμού, υλοποιώντας περισσότερα από 116 επισιτιστικά προγράμματα σε 34 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρεχόμενη βοήθεια, περιλαμβάνει ευρέως τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα, μια κρέμα που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία χρειάζεται ένα υποσιτισμένο παιδί προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο και να αρχίσει να αναπτύσσεται κανονικά.

everymessagecounts.gr/