Forbes [περιοδικό] - Η Κύπρος είναι το βαλκανικό κράτος με την υψηλότερη κατάταξη με τις καλύτερες χώρες για επιχειρήσεις παγκοσμίως

Η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση της λίστας με τις καλύτερες επιχειρηματικές χώρες του περιοδικού Forbes.
Επιπλέον στα επιχειρηματικά νέα: Η Σερβία διοργάνωσε μια διήμερη σύνοδο των επιχειρηματικών ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ το Μαυροβούνιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Η Κύπρος είναι το βαλκανικό κράτος με την υψηλότερη κατάταξη, στην 28η θέση, στην τελευταία λίστα του περιοδικού Forbes με τις καλύτερες χώρες για επιχειρήσεις παγκοσμίως το 2010. Η πΓΔΜ (35th), η Κροατία (41η), η Βουλγαρία (47η), η Ρουμανία (52η), το Μαυροβούνιο (53ο), η Τουρκία (54η), η Αλβανία (64η), η Ελλάδα (68η), η Βοσνία και Ερζεγοβίνη (84η) και η Σερβία (93η) βρίσκονται επίσης στη λίστα. Η κατάταξη καθορίστηκε με την ανάλυση 11 διαφορετικών παραγόντων -- όπως τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι νεωτερισμοί, η φορολογία, η τεχνολογία, η διαφθορά, η ελευθερία (προσωπική, εμπορική και οικονομική), η γραφειοκρατία, η προστασία των επενδυτών και οι επιδόσεις του χρηματιστηρίου.