Μουάμαρ Καντάφι - «Αν η δύναμη των στόλων δίνει νομιμότητα, τότε οι ηγέτες του Τρίτου Κόσμου ας είναι έτοιμοι»

Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα ότι οι ηγέτες του αναπτυσσόμενου κόσμου που αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο τον εκδίωξε μαζί με το ΝΑΤΟ, θα έχουν παρόμοια μοίρα με εκείνον.

«Αν η δύναμη των στόλων δίνει νομιμότητα, τότε οι ηγέτες του Τρίτου Κόσμου (που αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο) ας είναι έτοιμοι» ανέφερε ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, το οποίο εδρεύει στη Συρία.

«Όσοι αναγνωρίζετε αυτό το Συμβούλιο, να είστε έτοιμοι για τη δημιουργία μεταβατικών συμβουλίων τα οποία θα επιβληθούν με τη δύναμη των στόλων για να σας αντικαταστήσουν έναν προς έναν από τώρα και στο εξής» πρόσθεσε ο Μουάμαρ Καντάφι.

Ο έκπτωτος ηγέτης κάλεσε ακόμη τους Λίβυους να βγουν στους δρόμους, τονίζοντας ότι οι συνθήκες στη Λιβύη είναι «ανυπόφορες».

«Καλώ το λιβυκό λαό, άνδρες και γυναίκες, να διαδηλώσουν κατά εκατομμύρια ξανά στις πλατείες και στους δρόμους και σε όλες τις πόλεις» σημείωσε.