Θέμης Μπαλασόπουλος - ''Από τη μία η κυβέρνηση εκδίδει υγειονομική διάταξη και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες ότι τα φορτηγά των ιδιωτών εναποθέτουν τα απορρίμματα, στις παράνομες χωματερές της Αττικής''

 
Βουνά σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας

Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες έκανε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Όπως είπε, στην αποκομιδή των σκουπιδιών εργάζονται αλλοδαποί εργάτες και είναι άγνωστο εάν είναι ασφαλισμένοι.

Επίσης, σημείωσε ότι από τη μία η κυβέρνηση εκδίδει υγειονομική διάταξη και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες ότι τα φορτηγά των ιδιωτών εναποθέτουν τα απορρίμματα στο Ελληνικό και στο γήπεδο του μπάντμιντον στην περιοχή Γουδή, έχοντας ανοίξει τις παράνομες χωματερές της Αττικής.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων στη δικαιοσύνη, που ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Ο κ. Μπαλασόπουλος διεμήνυσε ότι «κανένα σύνταγμα δεν μπορεί να καταργήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και δεν μπορεί να καταργήσει οργανικές θέσεις, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με σύνταγμα, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και αυτό το ξέρουν όλοι».

Στο μεταξύ, ανοικτός είναι από το πρωί ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο παρουσία εισαγγελέα και από νωρίς το πρωί άρχισε η απόθεση σκουπιδιών από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.