Μήνυση κατά του Ελληνικού δημοσίου από τους άντρες των ΜΑΤ

Ομαδική μήνυση από αστυνομικούς των ΜΑΤ που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων Αιχμές κατά αξιωματικών για εσφαλμένες εντολές

Εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και κατά παντός υπευθύνου θα στραφούν με ομαδική μήνυση αστυνομικοί των ΜΑΤ που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων τους τελευταίους μήνες.
Ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών είναι αυτοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που δέχθηκε επίθεση σε στοά στα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου.
Οι περισσότεροι από αυτούς τραυματίσθηκαν από πέτρες κι άλλα αντικείμενα που έριχναν εναντίον τους οι διαδηλωτές.
Μάλιστα θα επιρρίπτουν ευθύνες εναντίον αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που τους έδωσαν εντολή να κινηθούν προς αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να εγκλωβισθούν στην στοά.
Θα αναφέρουν ακόμη ότι δεν στάλθηκε εγκαίρως από τους ανωτέρους τους δύναμη για να τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν.
Εκτός αυτών, όπως σημειώνει "Το Βήμα", θα περιγράφονται και άλλα περιστατικά τραυματισμού αστυνομικών των ΜΑΤ λόγω "εσφαλμένων εντολών" από προϊσταμένους τους στα επεισόδια εκείνων των ημερών.
Η αγωγή, με την οποία θα ζητείται αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα συνταχθεί με τη νομική αρωγή του συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών στην Αττική και ήδη συλλέγονται εσωτερικά έγγραφα της ΕΛΑΣ αλλά και ιατρικά πιστοποιητικά που θα μπορούν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.
Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα επεισόδια στην Κερατέα, όσον αφορά καταγγελίες αστυνομικών για τις πολύμηνες συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά και την μη καταβολή αμοιβών τους.