Το πετρέλαιο θέρμανσης «καίει» τις τσέπες μας


Πρεμιέρα αύριο για το πετρέλαιο θέρμανσης και οι προβλέψεις για το χειμώνα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Η τιμή του πρόκειται να κυμανθεί στα επίπεδα του 1,00ευρώ.
Μια μικρή αναδρομή στο κοντινό παρελθόν θα μας δείξει γιατί ύψους επιβάρυνση μιλάμε για την πολύπαθη ελληνική οικογένεια.
Οι τιμές του πετρελαίου τον αντίστοιχο Οκτώβρη του 2004 ήταν στα 0,50λέπτα, ενώ το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το πετρέλαιο θέρμανσης, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα 0,55λεπτά. Οι αυξήσεις υπερβαίνουν το 80%.
Καμία πρόβλεψη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ορεινές περιοχές. Δεν μπορεί το πετρέλαιο στη Δυτική Μακεδονία που ήδη εδώ και δέκα μέρες έχουμε ανάψει τα καλοριφέρ να είναι ίδια με την Κρήτη και τη Ρόδο που ακόμα οι παραλίες είναι γεμάτες.
Ήδη από την προηγούμενη άνοιξη μέσα από τις παρεμβάσεις μας σαν Νέα Δημοκρατία είχαμε επιστήσει την προσοχή στην τοπική κοινωνία της πόλης μας για το τι χειμώνας πρόκειται να ακολουθήσει. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Τότε το ΠΑΣΟΚ μας έλεγε κινδυνολόγους και καταστροφολόγους, σήμερα που η πραγματικότητα είναι αυτή τι μας απαντάτε κύριοι; Τι θα κάνετε σαν ΠΑΣΟΚ και σαν κυβέρνηση για να ελαφρύνετε έστω και τελευταία στιγμή, τουλάχιστον, τις οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη;
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας. 
 
Γραφείο Τύπου
Δημ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς 
Μηταλίδης Κίμων