Μάξιμος Χαρακόπουλος - «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από διαπιστώσεις αλλά από πράξεις»

«Οι τρεις υπουργοί που υπογράφουν αυτό το κοινό άρθρο περιορίζονται σε διαπιστώσεις. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από διαπιστώσεις αλλά από πράξεις.
Δεν είναι απλοί παρατηρητές η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Ραγκούσης, είναι κορυφαίοι υπουργοί, είναι μέρος του προβλήματος, είναι συμμέτοχοι αυτής της κυβέρνησης και άρα έχουν μερίδιο ευθύνης για την ακολουθούμενη πολιτική», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος στο «Ράδιο 9» ερωτηθείς για την επιστολή των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Λάρισας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε κενό εξουσίας», κατηγορώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι «ομολογεί ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί λύση του οικονομικού προβλήματος».

Όπως είπε «ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πελαγοδρομεί και επιβάλλει κάθε εβδομάδα και ένα νέο χαράτσι, ενώ ομολογεί ότι έχει δαπανήσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Κορυφαίοι υπουργοί παίρνουν αποστάσεις από το κυβερνητικό έργο και λαμβάνουν θέση στην κούρσα της διαδοχής. Και τέλος η κοινοβουλευτική ομάδα - εν όψει και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη- βράζει. Βουλευτές δηλώνουν τη μια ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν, την άλλη ότι θα παραιτηθούν, ότι θα καταψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα, διότι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη νομιμοποίηση να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική».

Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος επέμεινε στη θέση της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλες αυτές τις ημέρες έχουμε διαβάσει απίθανα σενάρια για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως δεν χρειαζόμαστε μια άλλη εκδοχή του «Συμβουλίου του Στέμματος» για την κυοφορία νοθευμένων λύσεων χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Η χώρα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται σταθερή πυξίδα και ξεκάθαρη κατεύθυνση. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Καθαρή εντολή, νωπή λαϊκή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση για να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη πολιτική με τους εταίρους μας».