Ούτε για δείγμα πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά

Ούτε σταγόνα... πετρελαίου θέρμανσης δεν διαθέτουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα πρατήρια υγρών καυσίμων αφού, αν και χθές Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα διανομής του, εντούτοις η απεργία των τελωνειακών κρατά κλειστές τις δεξαμενές.

Αν ξεκινούσε κανονικά η διάθεσή του, οι τιμές σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών εμπορίας θα ήταν κάτω από τα 0,90 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 30% με 40% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή "πρεμιέρα". 

Η απεργία των τελωνειακών στην περίπτωση που κρατήσει αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά. Και ήδη το πρώτο πρόβλημα φαίνεται κι είναι αυτό της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Ελλείψεις αναμένεται να εμφανιστούν και στα καύσιμα καθώς δεν είναι δυνατόν να εκτελωνιστούν. Αν δε σπεύσουν οι καταναλωτές μαζικά να προμηθευτούν βενζίνη, τότε, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, τα πρατήρια θα... στεγνώσουν από Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ιδίως όσες εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, ενώ καίριο πλήγμα θα δεχτούν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία προσφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία.
Στο μεταξύ π
λαφόν επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα. Στο νομό Τρικάλων, οι ανώτερες τιμές είναι οι εξής: απλή αμόλυβδη 1,662, αμόλυβδη 97 οκτάνια 1,713, αμόλυβδη 100 οκτάνια 1,802, πετρέλαιο κίνησης 1,460, σούπερ 1,729.