Συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο ελληνογερμανικό σχέδιο “Ήλιος”


 
Τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο ελληνογερμανικό σχέδιο “Ήλιος”,με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, προτείνει στο ΥΠΕΚΑ ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Πρωινός Λόγος", ο κ. Λάππας με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παρέχει χειμάζουσες δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Τρικκαίων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων.
“Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την προσπάθειά σας για την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος «Ήλιος», για την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στοιχεία. Στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Τ.Α. , παρέχοντας χειμάζουσες Δημοτικές εκτάσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων” αναφέρει στην επιστολή και συμπληρώνει “Ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει χιλιάδες στρέμματα, μη παραγωγικής γης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο παραπάνω ενεργειακό πρόγραμμα. Τα αντισταθμιστικά οφέλη μπορούν να είναι ανάλογα των μικρών υδροηλεκτρικών έργων”.