Επιστολή για συνάντηση προς τον πρωθυπουργό

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2011



Αρ.Πρωτ.:201/1/27ιγ



Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος


Κύριο Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε στο πρόσωπό σας για να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον, λόγω των αβάσταχτων μέτρων, στα έξοδα μιας αξιοπρεπούς ζωής παρά την βαριά και επικίνδυνη – υπεράνω ωραρίων – εργασία μας με δεδομένο ότι πλην της ανάλγητης μείωσης των αποδοχών μας περιορίστηκαν δραστικά και οι στοιχειώδεις υπηρεσιακές λειτουργικές δαπάνες.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα αιτήματά μας δεν είναι συντεχνιακού χαρακτήρα. Διακατεχόμενοι κυρίαρχα από την τρομερή αγωνία που προκαλεί σε όλους μας το προδιαγραφόμενο ζοφερό μέλλον και για τα Σώματα Ασφαλείας, αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι περικοπές δαπανών στον τομέα της ασφάλειας και να ικανοποιηθούν θεσμικά μας αιτήματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας γινόμαστε αποδέκτες της έντονης αγανάκτησης των συναδέλφων μας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συρρεύσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για να διεκδικήσουν το δίκιο τους υπεύθυνα και μαχητικά.

Η διασφάλιση των εργαζόμενων Αστυνομικών – Πυροσβεστών - Λιμενικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι προϋποθέσεις για διαρκή προσφορά, η κατοχύρωση του επαγγελματισμού και η καταπολέμηση της διαφθοράς, προτάσσονται ως επιτακτικές αναγκαιότητες από το συνδικαλιστικό μας κίνημα από γενέσεώς του.

Επειδή όμως δεν υπάρχει κορεσμός στην αδηφαγία της τρόικας και συνεχίζονται τα μέτρα με καταιγιστικό ρυθμό τονίζουμε και πάλι πως ό,τι και αν υποστούμε, κανείς δεν θα μας υποχρεώσει να χάσουμε την ιδιότητα του ένστολου πολίτη που με τόσους αγώνες και θυσίες αποκτήσαμε και να συνηγορήσουμε στην τακτική καταστολής των καθημαγμένων συγγενών και συμπολιτών μας στις πλατείες της απόγνωσης και της διαμαρτυρίας.

Αυτό πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη η Κυβέρνηση και να μην αναζητήσει ιδιωτικές – μισθοφορικές επιστρατεύσεις (για τις οποίες υπάρχει σημείο αναφοράς στο ανάλγητο μνημόνιο) ώστε να επιβληθούν με κάθε μέσο οι θελήσεις και τα σχέδια της τρόικας στο λαό.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μια ύστατη προσπάθεια συμβολής μας στην αντιμετώπιση της κατάστασης για τα Σώματα Ασφαλείας, σας παρακαλούμε να τύχουμε άμεσης συνάντησης μαζί σας σήμερα το απόγευμα, αίτημα που ευελπιστούμε να αποδεχθείτε σε ώρα που το γραφείο σας ήθελε καθορίσει (προηγήθηκαν ήδη τρία ανάλογα αιτήματά μας), τονίζοντας ότι βασική μας επιδίωξη είναι η διασφάλιση και προάσπιση της υψηλής αποστολής του λειτουργήματός μας στην κρίσιμη και τραγική περίοδο που περνάει η Πατρίδα μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση