Συνεχίζουν τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων...με επεκτατικές τάσεις σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζουν τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Σήμερα το πρωί αποκλεισμένα ήταν τα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Ευαγγελιστρίας, ενώ κατάληψη πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ) στο κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας.

Κλειστά μέχρι την Πέμπτη θα μείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις 11:00 οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου.

Τρίωρες στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και δίωρη στάση έχει κηρύξει Διδασκαλική Ομοσπονδία. Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ -ΟΤΑ και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευση Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) "έχτισαν" με τούβλα την είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.