Με κλιμάκιο 80 γερμανών επιχειρηματιών έφθασε στην Αθήνα ο Φίλιπ Ρέσλερ

Συνοδευόμενος από πολυπληθές κλιμάκιο 80 γερμανών επιχειρηματιών έφθασε στην Αθήνα ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στις 8.30 μ.μ., ο Ρέσλερ θα παραβρεθεί στο επίσημο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικό Φόρουμ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, αναμένεται ότι θα υπάρξουν επαφές γερμανών επιχειρηματιών με ελληνικές επιχειρήσεις, στα πλαίσια συζητήσεων για μελλοντικές συνεργασίας.
Επίσης, στην ατζέντα της επίσκεψης είναι και οι επαφές που θα έχει ο Γερμανός υπουργός με τους Μ. Χρυσοχοΐδη και Γ. Παπακωνσταντίνου, με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και την υπογραφή ελληνο-γερμανικής συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας.
Ενδιαφέρον για γερμανικές επενδύσεις
Εδώ και ένα χρόνο, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών έχει επαφές με το ΣΕΒ και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζοντας το ενδιαφέρον Γερμανικών επιχειρήσεων να εισέλθουν στην ελληνική αγορά.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια στους τομείς που υπάρχει κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν συναντήσεις ελληνικών και γερμανικών εταιριών, από τις οποίες μπορεί να προκύψουν συμπράξεις σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια.