Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. - 48ωρη απεργία από τις τις 6:00 το πρωί στις 13 Οκτωβρίου

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. απεργεί για να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και για να αντισταθεί σε όποιον επιδιώκει συρρίκνωση και απολύσεις
Η ΕΡΤ δεν είναι ελλειμματική και δε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε πείσμα πολλών αγωνιζόμαστε και απεργούμε για να υπάρχει!

Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. αναφέρει:
"Σαν να μην έφτανε η διαχρονικά συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας,  έρχεται η παρούσα κυβέρνηση, η πιο ανάλγητη απ' όλες,  να βάλει ταφόπλακα στο παραγόμενο έργο της (κλείσιμο ΕΤ-1, 95,8, βραχέα Θεσ/κης, Ραδιοτηλεόραση, κλείσιμο πομπών κλπ) και όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν την οδηγούν στο άμεσο κλείσιμο, ολόκληρης της ΕΡΤ, γιατί της έχουν βάλει βρόγχο που καθημερινά σφίγγει και περισσότερο.
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, υπακούοντας δήθεν στα κελεύσματα της Τρόικας, αλλά στην ουσία ακολουθώντας τις οδηγίες εξωθεσμικών παραγόντων, ενέταξε την ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ και από τότε την αναγκάζει να υπόκειται σε μια νομοθεσία που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική δυνατότητα αυτού του οργανισμού, ο οποίος είναι ταγμένος να παράγει ένα ιδιαίτερο προϊόν, πολιτισμικού, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Πουθενά σε όλη την Ευρώπη στις δημόσιες τηλεοράσεις δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο και ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ανήκει στους πεφωτισμένους της κυβέρνησης.
Στις παρούσες όμως συνθήκες το να μιλά κανείς για τον οργανισμό που δουλεύει και αγαπάει και που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χάσει 40% περίπου με την προηγούμενη μείωση μισθών, έκαναν την ΕΡΤ πλεονασματική με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους και με τη συνεισφορά τους, είναι σαν «να κοιτάζει το δέντρο και να μην βλέπει το δάσος» και μάλιστα τη στιγμή που μια ανίκανη κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο σκούπα, για «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία - απολύσεις και άλλες διατάξεις», τινάζοντας στον αέρα Σύνταγμα, ΣΣΕ, εργατικό δίκαιο, συνδικάτα, κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα. Ένα πολυνομοσχέδιο που βάζει στο γύψο της απόλυτης φτώχειας και αναξιοπρέπειας δημόσιους υπαλλήλους, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους και ανέργους.
Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια κυνική κυβέρνηση που εκτελεί με μεθοδική ψυχραιμία το συμβόλαιο θανάτου των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας, συμβόλαιο που της έχει αναθέσει η Τρόικα και οι δανειστές.
Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τη Χώρα και το λαό μας!
Ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών της είναι η μόνη λύση.
ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ.
Ξεκινήσαμε με 48ωρη απεργία Πέμπτη 13/10/11 και Παρασκευή 14/10/11 και συνεχίζουμε....
Η Ομοσπονδία μας καλεί κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει δυναμικά στις πανεργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα  της 18ης και 19ης Οκτωβρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΧΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε., ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ !