Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ 3-1 - Νίκησε την Ντόρτμουντ και την Μέρκελ μαζί

Με την Μαρσέιγ δεν ήταν έτοιμος, με την Άρσεναλ στάθηκε άτυχος και έτσι την πλήρωσε η Ντόρτμουντ
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Πρωταθλητές Γερμανίας και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Τα γκολ, τα στατιστικά, το "κλειδί" της αναμέτρησης και όσα πρέπει να διαβάσετε για το ματς.



Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας!

Το 1-0


Όσο καλοί ήταν οι Πρωταθλητές Γερμανίας στην επίθεση, τόσες αδυναμίες είχαν στο αμυντικό κομμάτι. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να ξεσηκώσει το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δεν χρειάστηκαν πολλά πράγματα... Μια σέντρα του Μαρκάνο από τα αριστερά και μια κεφαλιά κανονιά του Χολέμπας κόντρα στους αμυντικούς της Ντόρτμουντ που απλά κοίταζαν την εξέλιξη της φάσης.

Ο Γερμανός "σκότωσε" τους συμπατριώτες του και το παιχνίδι άλλαξε άρδην. Οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε με περισσότερη αυτοπεποίθηση έπαιρναν τις κόντρες και τις περισσότερες διεκδικήσεις και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Είχαν μάλιστα και μια ευκαιρία με τον Μιραλάς να κάνουν το 2-0 αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το 1-1

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να συνέρχονται και ξαναβγήκαν στην επίθεση με το γρήγορο στυλ τους που δύσκολα μπορεί να το σταματήσει κάποιος. Δυστυχώς ήρθε και η ισοφάριση μ' ένα τσάμπα γκολ. Μετά από κόρνερ των Πειραιωτών, ο Μιραλάς δεν κατάφερε να διώξει, οι Γερμανοί βγήκαν στην αντεπίθεση με ρυθμούς playstation και σκόραραν με τον Λεβαντόβσκι.

Όλα πλέον ήταν πιο δύσκολα για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, που έπρεπε να αφυπνιστούν σύντομα και είχαν συνάμα την πίεση της Ντόρτμουντ που έψαχνε το δεύτερο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Κλοπ έχασαν ευκαιρίες και τελικά το ξαναπλήρωσαν.

Το  2-1

Ο Μιραλάς ήταν άστοχος στο 38', όχι όμως και ο Τζιμπούρ δύο λεπτά αργότερα (40') που με τρομερή ατομική ενέργεια έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πήρε φωτιά. Ο κόσμος δεν σταμάτησε το τραγούδι και οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να πετύχουν τρίτο γκολ, αν ο Τζιμπούρ ήταν πιο εύστοχος στο 44'. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Η γιορτή 3-1

Και ενώ κυλούσε ο χρόνος, με τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες και τους Γερμανούς να χάνουν συνεχώς αυτοπεποίθηση και πίστη πως θα φύγουν με βαθμό από το "Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο 79' μετατράπηκε σε θρίαμβο. Ο Μοδέστο με κεφαλιά έκανε ό,τι δεν κατάφερε 13 λεπτά νωρίτερα και το 3-1 ολοκλήρωσε τη γιορτή στο Φάληρο.